sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Putkien- ja aarteenmetsästystäPutkihommia jatkettiin tänä viikonloppuna. Putkipartio sai asennettua kellarikerroksen viemäriputket ja radonputken, joka oli minulle uusi tuttavuus. Paksu putki käärittiin valkoiseen kankaaseen ja  haudattiin viemäriputkien kanssa maahan, jolloin haitallinen radon-kaasu kulkee putkea pitkin turvallisesti taivaan tuuliin, kuulemma.

Aikaisempi minikaivuri-dumpperi-yhdistelmä oli niin tehokas, että maata pitikin tuoda taas lisää kottikärryillä putkien ympärille. Pojat huhkivat pitkän päivän, ja saivat putket ensin kaivettua maahan ja sen jälkeen haudattua huolellisesti hiekalla.Syksy sateineen on tullut, ja kävikin monta kertaa niin, että työnjaossa lyhyemmän tikun vetäneet lapioivat hiekkaa kottikärryihin sateen saattelemana. Lisäksi tämän päivän talkoolounaamme, Atrilli, paistui tikuissa juuri sopivasti ennen uutta sadekuuroa. Santsaajat kyllä kastuivat!

Sillä välin kun alakerrassa tehtiin hikistä ruumiillista työtä, minä lajittelin kerrosta ylempänä astioita keittiöstä. Päätin, että aloitan tavaroiden raivaamisen ajoissa, jotta olen varmasti valmiina, kun remontti siirtyy tähän kerrokseen. Lisäksi, en oikein osaa auttaa putkitöissä, joten voin käyttää tämänkin ajan hyödyksi.

Tämäkin tehtävä osoittautui ihan hauskaksi tavaksi viettää viikonloppua. Löysin vanhaa Arabiaa, tehtaanpiippuja, Iittalan taidelasia ja vaikka ja mitä. Isän ja papan hiihtokilpailulusikoita oli paljon erilaisia, jopa suojeluskunnan ajoilta. Käärin kaikki huolellisesti sanomalehteen ja pakkasin laatikoihin. Nyt aarteet on helppo siirtää säilöön remontin tieltä. Lisäksi löysin vanhoja pyöreitä kakkuvuokia, joista haaveilin jo teosta keittiön seinälle. Palkintolusikoista sain idean keittiön valaisimeen... Eli siis viihdyin hyvin! ikkunasta kerkesin välillä vilkaisemaan, että hiekka ja putket liikkuivat, jonkunhan se pitää olla työnjohtotehtävissäkin...

Kun hommat alakerrassa vihdoin saatiin päätökseen, eli putket piilotettu hiekan sisään ja tarkistettu, että tällä kertaa hiekkaa on tarpeeksi, lähdimme saunomaan päivän pölyt pois ja kirkonkylän paikalliseen rosvopaistijuhlille. Ruoka oli herkullista ja kruunasi taas yhden hyvän työpäivän! Iso kiitos talkooporukalle ja kiitos myös Eijalle, joka kehui blogiani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti