sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Harrastuksia

Lauantaina käytiin tahoillamme harrastamassa, Mies lähti jo kukonlaulun aikaan jänismetsälle ja iltapäivästä kauden viimeiseen jalkapallopeliin. Minä kulutin päivän ihmetellen erilaisia sieniä metsässä. Suolasienet saatiin anopin ja siskon voimin kerättyä, eli joulu tulee sittenkin! Lisäbonuksena löydettiin myös orakkaita, kantarelleja ja suppilovahveroita.

Lauantaina syötiin tietysti lähiruokaa, suppilovahvero-kasvispaistosta (Miehen metsästysreissu oli tällä kertaa tyhjä arpa, ja anopin maasta nousee kesäkurpitsaa ihan Simona!) ja jälkiruuaksi Miehen tädin terniuunijuustoa karviaismarjahillon kera. Tästä sai taas voimaa pitkäksi aikaa!

Illalla saunottiin rantasaunalla ja taidettiin uida viimeisen kerran ennen ensi kesää, oli se vesi niin kylmää! Oman viehätyksensä elämykseen toi myös äkkiä pimenevä syysilta. Kynttilät tietysti muistuivat mieleen vasta sitten, kun ei enää nähnyt mitään…

Ruska valtasi jo parvekkeenkin!

Alakertaan oli ilmestynyt viikon aikana sininen lattiapinta. Isä oli yllättänyt meidät ahkeroimalla iltaisin ja asentamalla lekasoran päälle styrofoam-kerroksen. Tämän päälle askarreltiin sunnuntaina styroksipatja ja täytettiin kaikki jäljelle jääneet rakoset uretaanimassalla. Lisäksi lattia valettiin jo valmiiksi lattiakaivojen ympäriltä, että ne pysyvät paremmin paikallaan.


Seuraavana voidaankin haaveilla jo lattian raudoituksesta ja laajennuksen kaivamisesta. Laajennukseen tulee tekninen tila, johon asennetaan maalämpöpumppu. Tällä hetkellä suunnitelmat maalämmön ottopaikasta ovat muuttuneet ja lämpö otetaankin viereisestä pellosta. Jossain vaiheessa meinattiin ottaa lämpö vieressä olevan järven pohjukasta, mutta järvi ei taidakaan olla tarpeeksi syvä.

Tätä ette muuten kyllä arvaa! Jätin Miehen ja Isän hetkeksi yksin laittamaan lattiaa, ja kun tulin, heillä oli suunnitelma spa-tilasta alakertaan! En itse ollut tällaista uskaltanut edes toivoa, mutta pikku hiljaa haaveissa alkoi hahmottua kuinka saunasta kuljettaisiin kahteen suuntaan, suihkutilaan ja sitten tänne hemmotteluosastolle jossa olisi poreallas… Katsotaan kuinka tämän kanssa käy, taidan taas hurahtaa!

Ehkä jotakin tämän tyylistä...?

Kun kirjoitin otsikon harrastuksista, mietin tätä remontoimista. Remontointi on vähän niin kuin työ, koska tätä pitää tehdä että saa talon valmiiksi. Mutta toisaalta, pääsisimme varmasti paljon helpommallakin jos päättäisimme vain asettua jonnekin muualle, joten onko tämä sitten vain masokistinen harrastus? Mene ja tiedä, kuitenkin saamme viettää aikaa yhdessä nyt enemmän kuin useimpina viikonloppuina, ja kumpikin tietää, mitä tehdään joka viikonloppu töiden jälkeen ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan. Lisäksi ainakin minä arvostan edelleen vain enemmän Miestäni, kun nähen hänen puurtavan hiki hatussa oman onnelamme eteen. Ja perun kyllä kaikki pahat puheeni (jos sellaisia sammakoita on joskus suutuspäissäni saattanut suusta lipsahtaa) myös Miehen kavereista, jotka kyllä reippaasti ovat useana viikonloppuna uhranneet aikaansa meidän kodin lämpimän lattian puolesta.

Tässä Paskitsuudaa taukojumpaksi (Eli siis puukkoa heitellään toisen jalkojen väliin maahan pystyyn, taitolaji mitä suurimmassa määrin)

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi, ootte te vaan aika ihania. Etenkin Tuomo tietysti!

    VastaaPoista
  2. Komppaan Enniä ! :) +me ollaan ainakin Ennin kanssa Taavilan spa:ssa joka viikonloppu !

    VastaaPoista
  3. Sydämellisesti tervetuloa ihanat naiset! :)

    VastaaPoista