keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuositilinpäätös. Myöhässä, kuinkas muutenkaan?


Yhteenvetona vuositilinpäätöksestämme voisin sanoa, että plussalla taidetaan olla vuoden 2012 päättyessä. Tosin, välitodistukseen tulisi kyllä muistutus huolimattomuudesta. Työt olisivat ehkä voineet edistyä nopeammin ja blogia olisi voinut kirjoittaa useammin. Vanhat merkit pitävät paikkansa ja meillä on taaskin vino pino hyviä syitä olla ollut remontoimatta ja kirjoittamatta. Toisaalta tällä hetkellä odottelemme lattiavalun kuivumista, jolloin ei oikeasti saa lisätä valun päälle mitään ennen kuin se on täysin kuiva. 

Polla ei säteile...


Isännät virittelivät lattialämmitysputket verkon varaan lattiaan eristelevyjen päälle, jotta nuoren emännän varpaita ei palelisi edes paukkupakkasilla. Pari viikonloppua kului viimeistellen ja valmisteltiin tulevaa betonivalua. Sitten yksi kaunis pakkasaamu saapuivat ensin ammattimiehet ja hetken odottelun ja aamukahvien jälkeen matkalla harhaillut betonirekka. Isännät ja minä saimme olla mukana alkutohinassa, mutta alakerta alkoi tuntua hieman ahtaalta kolmen valumiehen, valtavan betoniletkun, kahden huhhailijan ja yhden kameranaisen täyttämänä. Joten, lähdimme päivän muihin töihin ja kun illalla kiiruhdimme jännittyneinä talolle, meitä odotti täydellinen lattiavalu. Koko tila näytti taas niin paljon valmiimmalta kuin koskaan! Melkein olisin voinut kantaa sängyn sisään ja asettua taloksi. Tietenkään emme heti ensimmäisenä päivänä pomppineet tasajalkaa innosta valun päällä, mutta emme kyllä malttaneet muutamaa päivää pidempään odottaa ensikosketusta tähän taideteokseen. Onneksi lähistöllä asuu todella hyvä muurari joka säästi meidät valutalkoilta, useilta laatikoilta kaljaa ja pahimmassa tapauksessa vielä jälkeenpäin korjailuilta.


Ammattimiehet asialla!

Miesten vessa alkaa olla valmis!

Paljon kuvattu alakerran käytävä komistuu silmissä...


Miinuspuolelle tilinpäätökseen joudun laskemaan talon vanhan emännän poismenon. Mummon sydän petti, 92 vuotta sitkeää pumppausta oli sille tarpeeksi. Vaikka Mummo olikin iäkäs, olin aina ajatellut, kuinka Mummo joskus näkee kättemme jäljen ja ihastelee tai kummastelee tupaantuliaisissa uudistettua kotiaan. Katselimme kyllä paljon kuvia remontista ja kerroimme kuulumiset aina kun kävimme katsomassa häntä, joten ei hänkään projektin ulkopuolella ollut. Lisäksi Mummo kertoi vinkkejä ja omia haaveitaan talon suhteen, joita lupasin muistaa tässä uudistuksessa. Niin ja (valitettavasti) Mummo tuli sukulaismiehen kanssa kerran katsomaan talolla aikaansaamaamme mylläkkää, uskon kyllä että sekin aiheutti pari ylimääräistä sydämenlyöntiä… Eipä mikään kai ikuista ole, mutta harvemmin muistuu mieleen että elämä voi joskus päättyä.


Uuden vuoden lupauksena olen päättänyt likvidoida vanhoja vaatteita ja tavaroita kirpputorilla, koska lähtö Venäjän vaihto-opiskeluun lähestyy, eikä taaskaan ole mitään kivaa päällepantavaa… Ajattelin myös tyhjentää vähän tavaraa talolta, koska todennäköisesti isännät eivät paljoa säästele edes ”hyvää tavaraa” jos pääsevät siirtymään …

1 kommentti:

  1. Jos tyhjennystalkoot pidetään 10 päivän kuluessa, olen mukana !

    VastaaPoista