lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kesäisiä tunnelmia Taavilasta

Apua!

Ihan kamalan kauan on edellisestä päivityksestä! Kaikkea on taas tapahtunut, tai siis kaikkea muuta kuin remontointia...  taas...
Talon remontti on nyt siinä vaiheessa, että seuraavana laajennukseen täydennetään ihan oikea katto keltaisten pressujen tilalle. Talvella katon päällä oli lunta ja kevään koittaeesa isäntämiehet innostuivat tekemään polttopuita. Nyt kesälomasuunnitelmat on lyöty lukkoon: katto on saatava!


Tässä kuvia isäntien uudesta, yhteisestä rakkaasta...


Meidän kesäsuunnitelmat muotoutuivat kun luovutimme asuntomme pääkaupunkiseudulla tuttavapariskunnan käyttöön kesäksi, jotta saamme olla lähempänä tulevaa kotia. Muutimme pieneen vanhaan mökkiin, joka kuitenkin on sisältä remontoitu ihan siistiksi muutama vuosi sitten. Nyt siis selityksiä ei enää huolita: hommiin!
Vappuna oli muuten ihanan keväinen keli, ja lämmin ilma helli meitä jo muutaman viikon ajan. Nyt ollaan sitten palattu ihan suomalaiseen alkukesään, ylioppilaiden lakkiaispäivänä 11 astetta lämmintä, sadetta ja tuulta... Sää antaa myös oman säväyksensä mökissä majailemiseen, meillä ei nimittäin ole sisävessaa ollenkaan. Kaikki muut mukavuudet pleikkarista kuumavesiboileriin löytyvät kyllä, mutta vesiklosettia ei tähän tönöön ole saatu. Kylminä aamuina nuori emäntä ainakin miettii kaksi kertaa, että kävisikö vaikka aamukahvilla lähikaupalla, ihan vaan sen takia että pääsee samalla rahalla sisävessaan.



Viimeisin projektimme on ollut istuttaa uutta metsää hakatun tilalle vanhan isännän metsissä. Tämä "yhden viikonlopun" projekti, 3600 kuusta sekä 2000 koivua imi kaikista mehut, vaikka töitä tehtiin talkoovoimin. Tai itse asiassa mehut meistä imivät varmaankin kymmenettuhannet mäkäräiset kavereinaan muutama sata hyttystä. Taimet ovat nyt suurin piirtein kaikki maassa (tuntuu että lopuilla ei olekaan niin väliä, jos vaikka kuivuvat ja kuolevat ennen kuin saadaan ne maahan) ja tämän jälkeen varmasti pidetään kunnon tauko katsomattakaan lapioon tai istutusputkeen.
Tässä muutama taidonnäyte:



Nyt kun lumet remonttikohteen ympäriltä ovat sulaneet, "ihana" piha tulee taas näkyviin. Piha ei ole kovinkaan hurmaavan näköinen ja tuntuu, että jos sisätyöt joskus loppuvat, pihatöitä on ainakin sadaksi vuodeksi! Ehkäpä laajennuksen katon valmistuminen antaa uutta puhtia ja sen jälkeen uskalletaan suunnitella jo vähän terassiakin laajennuksen katon päälle. Varta vasten lähdin yhtenä iltana hakemana mummon raparperipensaasta muutamaa vartta talon takapihalta vain huomatakseni, että edellissyksynä kaivettu salaojan laskuputki menee suoraan raparperinjuurien keskeltä. Railon reunoilta kyllä työntyi esiin sinnikkäästi muutama raparperinvarsi... Ennen raparperikiisseliä pitää siis siirtää sitkeät juurakot uuteen paikkaan.

Tässä kuvia uusilta lenkkipoluilta, maisemat ovat niin ihmeellisiä, että lenkitkin venyvät aina paljon suunniteltua pidemmiksi!


Olemme keksineet täällä uudessa kotipaikassa jo paljon tekemistä; nuori isäntä käy pelaamassa 6. divarin jalkapalloa läheisellä kentällä sekä pelaamassa vanhan isännän kanssa lentopalloa viereisessä kylässä. Anoppi tutustutti nuoren emännän Vekaranjärven varuskunnan sotilaskotikahvioon, sotilaskotisäätiö pitää varuskunnassa kahvilaa, jossa me tiskarit olemme vapaaehtoisia. Ilta oli ihan hauska, tutustuimme todella muihin kylän sisariin, joista kaksi ahkerinta oli ollut toiminnassa mukana jo yli 40 vuotta! Kotiin tuliaisiksi tarttui tietysti sotkun munkkeja...
Yhdessä melkeimpä koko kylän kanssa olemme olleet mukana kylätalolla esitettävässä Sodan Varjoist-näytelmässä. Näytelmä kertoo kylän vanhoista tapahtumista, mm. siitä kuinka vanha emäntä viisikymmentäluvun alussa saapui kylän myymälänhoitajaksi, ja kuinka jo edesmennyt talon vanha isäntä hurmasi hänet loppuiäksi. Hauskinta tässä on, että nuori emäntä näyttelee esityksessä mummoaan, ja tämä komea nuori mies on tietysti nykyinen nuori isäntä. Kerran viikossa nuori emäntä saa siis ihan luvan kanssa fiilistellä ja katsella maailmaa nostalgisen roosan väristen lasien läpi, muun aikaa nuorta isäntää viedään metsähommiin, kalaan ja työreissuille. Niin ja tietysti kohta taas remontoimaan.



Lopuksi vielä kuva jonka piti tulla blogin vappujulkaisuun. Kuvassa poseeraavat nuori emäntä, emännän sisko sekä siskonpoika. Hauskaa vappua näin jälkikäteen ja varmuuden vuoksi Jussit etukäteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti